Wat is het beste middel tegen hoofdpijn?

Het beste middel tegen hoofdpijn is niet één specifiek ding. Het is een combinatie van een gezonde levensstijl, voldoende water drinken, een goede nachtrust, regelmatig ontspannen en de zorg voor voldoende vitamines en mineralen. In deze blog vertellen we je graag meer over het beste middel tegen hoofdpijn zonder medicijnen te gebruiken.

Wanneer je plots last krijgt van hoofdpijn of als je er langere tijd last van hebt, dan wil je eigenlijk alleen maar weten wat het beste middel tegen hoofdpijn is en wat ervoor zal zorgen dat de hoofdpijn zo snel mogelijk afneemt. Hoofdpijn kan namelijk het dagelijkse leven behoorlijk in de weg staan. Er zijn diverse natuurlijke middelen die je kunt gebruiken tegen de hoofdpijn. De juiste oplossing zal afhankelijk zijn van wat de oorzaak van de hoofdpijn of migraine is, hoe vaak je er last van hebt, hoe heftig de pijn is en hoelang het duurt. Wij vertellen je graag wat het beste middel tegen hoofdpijn is. MigraineMasker.nl heeft een aantal tips voor je op een rijtje gezet!

beste middel tegen hoofdpijn

Beste middel tegen hoofdpijn tips

Zorg voor een gezonde levensstijl

Heb je regelmatig last van hoofdpijn of andere kwaaltjes? Dan kan het helpen om een gezonde levensstijl aan te houden. Door gezonde voeding, voldoende water en regelmatig bewegen zul je merken dat de kwaaltjes zullen afnemen. Drink tenminste 1,5 liter water per dag. Water kan namelijk helpen om pijn te verminderen en heeft daarnaast sowieso een positief effect op je lichaam. Ook een goede nachtrust hoort bij een gezonde levensstijl. Slaaptekort is immers een belangrijke trigger van hoofdpijn.

Warmte en koude behandeling als beste middel tegen hoofdpijn

Een natuurlijk middel tegen hoofdpijn is een warmte en koude behandeling. Met onze migraine maskers is zo’n behandeling mogelijk.

  • Warmte behandeling: Warmte is zeer effectief bij spanningshoofdpijn. De warmte laat de spieren namelijk ontspannen. Ons migraine masker valt volledig om je hoofd en zal dus zorgen voor een ontspannen en rustgevend gevoel. Maar ook een warmtekussen of hotpack zou je kunnen gebruiken voor warmte compressie.
  • Koude behandeling: Bij bepaalde vormen van hoofdpijn, veroorzaken uitgezette bloedvaten die op de zenuwen drukken voor pijn. Door je hoofd te koelen met bijvoorbeeld een migraine masker, een gelpad of een koud washandje, verbeter je de bloeddoorstroming in het hoofd en zal de druk verlichten. Dit zal binnen een mum van tijd zorgen voor minder hoofdpijn. Een perfect middel tegen hoofdpijn dus. Bekijk hier de populaire migraine muts in het zwart of het hoofdpijn masker in het roze. 
natuurlijk middel tegen hoofdpijn
migraine masker warmte en koude behandeling

Vul tekorten in je lichaam aan met vitaminen en mineralen

Wanneer je gaat zoeken naar natuurlijke middelen tegen hoofdpijn, dan zijn vitamines en mineralen bijnemen vaak een prima oplossing. Vitamines en mineralen zorgen ervoor dat je lichaam goed kan functioneren. Daarnaast kan helpt het bij het op peil houden van je energieniveau, bij de productie van hormonen en enzymen en bij de stofwisseling. Wij hebben twee nutriënten voor je uitgelicht die vaak worden genoemd als het gaat om het beste middel tegen hoofdpijn.

Een belangrijk mineraal dat nodig is voor talloze functies in het lichaam is magnesium. Dit mineraal zorgt ervoor dat bijvoorbeeld de bloedsuikerspiegel en de werking van het zenuwstelsel onder controle blijft. Daarnaast heeft het ook een effectieve werking om hoofdpijn te verlichten. Ook vitamine B is een belangrijke nutriënt die veel belangrijke functies in het lichaam vervult. Zo helpt vitamine B bijvoorbeeld om voedsel om te zetten in energie. Voldoende vitaminen en mineralen tot je nemen is een belangrijke middel om hoofdpijn of migraine te voorkomen of om sneller te herstellen.

Drink voldoende water

Je lichaam onvoldoende hydrateren kan leiden tot hoofdpijn. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het drinken van water binnen enkele uren de hoofdpijnsymptomen verlicht. Bovendien zorgt voldoende hydratatie voor betere concentratie en het verminderen van prikkelbaarheid. Het drinken van voldoende water is een zeer gemakkelijke, maar ontzettend nuttig middel om hoofdpijn te voorkomen of te verlichten.  

Laat je ogen controleren

Wanneer je zicht verminderd is door slechtere ogen, kan hoofdpijn snel opduiken. Laat je ogen eens controleren bij een oogarts. Misschien heb je wel een bril of lenzen nodig.

Zorg voor voldoende slaap

Wanneer je te weinig slaapt, of genoeg uren maakt maar de kwaliteit van je slaap slecht is, kan het slaaptekort op veel manieren schadelijk zijn voor je gezondheid. Bij sommige mensen kan het slaaptekort zelfs hoofdpijn veroorzaken. Ook blijkt uit verschillende onderzoeken dat juist teveel slaap, hoofdpijn kan veroorzaken. De meeste mensen hebben behoefte aan zeven tot acht uur slaap per nacht.

water drinken tegen hoofdpijn

Beste middel tegen hoofdpijn: zorg ervoor dat je regelmatig ontspant

Migraine kent verschillende oorzaken. Overspannen zijn, stress en andere onprettige momenten in je leven zijn een trigger voor (spannings)hoofdpijn. Wanneer je regelmatig zorgt voor ontspanning, kan dit een positief effect hebben op de spanningshoofdpijn. Denk aan het doen van ontspanningsoefeningen, een massage aan het hoofd, de nek en schouders. Ook ons migraine masker zorgt voor een zeer rustgevend en ontspannen gevoel. Zit je in een hele drukke week? Zorg er dan voor dat je voldoende tijd vrij maakt om even te ontspannen. Ga bijvoorbeeld regelmatig een stukje wandelen, ga sporten of start met mediteren.

Ons migraine masker is hét beste middel tegen hoofdpijn

Het migraine masker, ook wel migraine muts of hoofdpijn masker genoemd is hét beste middel tegen hoofdpijn om de pijn direct te verlichten. Heb je geen hoofdpijn maar wil je wel ontspannen? Ook dan is de migraine muts van MigraineMasker.nl ideaal om te gebruiken. De migraine muts zorgt voor een natuurlijke verlichting van hoofdpijn. Het is gemaakt van zeer zacht, comfortabele en verduisterende stof. Het masker bevat gel die te gebruiken is voor een warmte of koude behandeling wat zorgt voor een rustgevende compressie. Door deze combinatie is het een perfect middel om te gebruiken tegen de hoofdpijn.

Vandaag besteld, is morgen in huis

En verlicht direct de hoofdpijn.

Altijd gratis thuis bezorgd

Bij ons betaal je geen verzendkosten.

Gratis retourneren

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren

Winkelwagen