Wat is het beste middel tegen hoofdpijn?

Wanneer je last hebt van hoofdpijn of migraine dan zit er niks anders op dan rust te nemen en onder de wol te kruipen. Niet elke vorm van hoofdpijn is echter zo heftig dat je er compleet door uit het veld geslagen bent. Wel kan het vervelend en vermoeiend zijn. Maar wat te doen tegen hoofdpijn? Wij geven je 10 tips wat helpt om de pijn te verlichten.

Wat kan je doen tegen hoofdpijn 10 tips

  1. Drink voldoende water (gemiddeld 1,5 liter water per dag): Het is misschien een inkoppertje, maar een veelvoorkomende oorzaak van hoofdpijn is het tekort aan vocht. Daarnaast helpt voldoende water drinken bij het reinigen van je lichaam en het afvoeren van afvalstoffen.
  2. Verhoog je bloedsuikerspiegel: Heb je last van knallende koppijn? Dan kan het zijn dat je te weinig gegeten hebt. Wanneer je bloedsuiker te laag is kan het namelijk hoofdpijn veroorzaken. Zorg ervoor dat je iets gezonds eet. Neem bijvoorbeeld een banaan. Hier zit magnesium in wat helpt tegen hoofdpijn. Daarnaast is vitamine B, wat bijvoorbeeld in groene thee zit, ook een goede nutriënt om de hoofdpijn te verlichten.
Wat te doen tegen hoofdpijn
  1. Geef jezelf een hoofdmassage: Door jezelf een gezichts- en hoofdmassage te geven zul je vanzelf merken dat je tot rust komt. Er zitten namelijk veel zenuwen in je gezicht. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat mensen met migraine veel baat hebben bij een massage van het hoofd, de nek en de schouders. Mensen die dagelijks gemasseerd werden hadden minder hoofdpijn en sliepen zelfs beter. Tip: masseer de occipital zenuw. Deze zenuw zit aan de achterkant van het hoofd en de basis van je schedel. Door deze te masseren kunnen de klachten verminderen.
  2. Ga naar buiten om een stukje te wandelen: Bij de vraag wat te doen tegen hoofdpijn is een tip die je vaak hoort om voldoende te bewegen iedere dag. Bewegen is namelijk gezond, al helemaal in de buitenlucht. Een blokje om, een stukje fietsen of de hond uitlaten, zorgt er al voor dat je lichaam endorfine aanmaakt. Dit stofje verminderd de hoofdpijn en zal ervoor zorgen dat je meer ontspant.
  3. Eet pittig: In pittig eten zit vaak het stofje capsaïne. Dit stofje kan ervoor zorgen dat de hoofdpijn wordt verlicht. Eet dus wat pittiger en hopelijk verlicht het de klachten.
  4. Werk aan een goede lichaamshouding: Wanneer je langere tijd in een krampachtige lichaamshouding zit, worden je hoofd- en nekspieren overbelast. Het gevolg hiervan? Hoofdpijn. Probeer daarom te zorgen voor een ergonomische werkplek, zorg dat je goed zit en let op je lichaamshouding. Verander bijvoorbeeld de hoogte van je bureaustoel, sta regelmatig op om even wat te drinken en rek en strek aan het eind van de dag.
  5. Drink of eet gember: Gember is een natuurlijke pijnstiller. Het zorgt voor een betere doorbloeding van het lichaam en werkt ontstekingsremmend. Drink elke dag een kop gemberthee of voeg verse gember toe aan het avondeten. Je zult merken dat het een positieve invloed zal hebben op je lichaam.
  6. Vermijd cafeïne: Hoe lekker een kop koffie ook is, vermijd cafeïne wanneer je hoofdpijn hebt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat cafeïne bepaalde stoffen bevat die een trigger kunnen zijn voor hoofdpijn. Ook in bepaalde andere levensmiddelen zitten stoffen die de pijn kunnen veroorzaken. Vermijd om deze reden dan ook alcohol, gerookt vlees, voedsel met nitraten, tyramine (zit vaak in noten en kaas), kunstmatige zoetstoffen en aspartaam. Ook is het advies om koude voedingsmiddelen zoals ijs links te laten liggen.
  7. Maak gebruik van warmte of koude compressie: Wat goed helpt tegen hoofdpijn is warmte of koude compressie. De koude compressie zorgt voor het verwijden van de bloedvaten en een betere bloeddoorstroming in het hoofd. De warmte compressie zorgt meer voor het ontspannen van spieren en wordt vaak gebruikt bij spanningshoofdpijn. Onze migraine mutsen zijn speciaal gemaakt om een warmte of koude behandeling toe te passen.
  8. Lees onze blog over de beste natuurlijke middelen tegen hoofdpijn: Waren bovenstaande tips nog niet genoeg? En wil je graag nog meer weten over wat je kunt doen tegen hoofdpijn en migraine? Lees dan onze blog over het beste middel tegen hoofdpijn.
natuurlijk middel tegen hoofdpijn

Wat te doen tegen spanningshoofdpijn?

Spanningshoofdpijn is één van de meest voorkomende vormen. Het wordt vaak als verzamelnaam gebruikt van verschillende soorten hoofdpijn die geen duidelijke oorzaak hebben. Over het algemeen zit de pijn aan beide zijden van het hoofd en voelt het dof en drukkend aan. Maar wat kun je het beste doen tegen spanningshoofdpijn?

Start met ontspanningsoefeningen om spanningshoofdpijn te voorkomen of te verlichten. Ontspan, doezel weg op de bank, doe ademhalingsoefeningen of start met mediteren. Even helemaal niks doen dus. Wat goed helpt om tot rust te komen is rustgevende muziek of het stretchen van je spieren.

ademhalingsoefeningen spanningshoofdpijn

Wat te doen tegen hoofdpijn? MigraineMasker.nl heeft dé oplossing

Heb je regelmatig last van migraine, hoofdpijn of dikke ogen? En kamp je met de vraag wat te doen tegen hoofdpijn? Dan is het migraine masker de ideale oplossing. Deze alleskunner pakt jouw hoofpijn vrijwel direct aan en zorgt voor een ontspannend en verlicht gevoel. Door middel van warmte en koude therapie, rustgevende compressie en een zeer zachte stof, is deze migraine muts ideaal om te gebruiken tegen hoofdpijn.

Vandaag besteld, is morgen in huis

Zorg direct voor verlichting

Altijd gratis thuis bezorgd

Bij ons betaal je geen verzendkosten.

Gratis retourneren

30 dagen bedenktijd en gratis retourneren

Winkelwagen